Leerkrachten

Meer dan een eeuw Abdijschool van Zevenkerken levert een bonte maar vooral rijke mengeling op van dingen en mensen, van herinneringen en nog steeds niet-gerealiseerde perspectieven, van sport en cultuur, van geuren en kleuren en nog zoveel meer! Voor elk wat wils!

Elk van ons bewaart beelden van het schoolgebouw in de schaduw van de abdijkerk, van de sportvelden, van klas- en ontspanningsruimten maar ook van mensen.

Heel veel mensen! Heel veel oud-leerlingen die inmiddels als ouders de infrastructuur en de familiale en kameraadschappelijke sfeer heroverd hebben! Heel veel professionals, eerst vooral paters en een paar zusters, nu opvoeders en leerkrachten die in generatiegolven mekaar zijn komen opvolgen.

Al die “onderwijzers” en hun pupillen laten geen kans voorbijgaan om elkaar te ontmoeten en met elkaar mee te leven. Ook niet wanneer leerlingen studenten geworden zijn en leraars het actieve beroepsleven verlaten hebben.

Die vaststelling bracht de Alumni op het idee om de samenhang nog te verstevigen en, conform de moderne middelen, aan oud-leraars en –opvoeders de kans te geven om te berichten over het “oude korps” op de website van de Alumni. Wij zeggen niet “nee” maar “bedankt”!

Richt je tot paul.aertssen@fulladsl.be of mich.decloedt@telenet.be om een bericht te plaatsen!

22 maart 2014
Leerkrachten